Asociatia antiparkinson

 

 

 

20 de ani de la înființarea EPDA

 

EPDA sau European Parkinson's Disease Association este organizația care luptă pentru drepturile și nevoile a peste 1,2 milioane  de bolnavi cu boala Parkinson din Europa, având în alcătuire  45 de organizații.

EPDA încurajează comunicarea între pacienții cu boala Parkinson și dialogul permanent între asociații și organizații care au drept scop combaterea acestei maladii. De asemenea, EPDA își propune să pună în legătură pacienții cu boala Parkinson cu organizațiile internaționale care îi pot ajuta. EPDA dezvoltă, de asemenea, o comunicare constantă cu producătorii de medicamente, astfel încât proiectele de cercetare pentru găsirea unui leac contra bolii Parkinson să fie continuate.

Misiunea EPDA este „ușurarea și creșterea calității vieții pentru bolnavii de Parkinson și promovarea dialogurilor constructive dintre aceștia, societate și lumeamedicală”.

Anul acesta, EPDA a sărbătorit 20 de ani de existență prin intermediul unei manifestări care s-a desfășurat în Amsterdam. Astfel, pe 28 septembrie EPDA a organizat în Olanda un marș al bolnavilor de Parkinson pe o distanță de 1,6 kilometri prin centrul istoric al Amsterdamului. Evenimentul, denumit „European Unity Walk 2012”/ „Marșul Unității 2012”,  a avut drept scop creșterea nivelului de conștientizare al societății asupra bolii Parkinson.