Să ne călăuzim cu inima

EDITORIAL de Dan RAICAN

Noi gândim continuu, fie că vrem sau nu. Fiecare dintre noi are aproximativ 60.000 de gânduri pe zi. Toate gândurile noastre produc consecințe, rezonanțe, pentru că fiecare gând este, de fapt, o energie pe care o lansăm în Univers şi nu doar în direcţia dorită, ci în toate direcţiile. Până nu demult, oamenii de ştiinţă au crezut că doar prin gândurile noastre emitem energie către exterior şi că cel mai puternic emiţător energetic din corpul nostru ar fi creierul, cu impulsurile sale electromagnetice, dar trupul nostru dispune de un emiţător şi mai puternic – INIMA – care generează un câmp electric mult mai mare decât cel al creierului.

Ştiinţa ne spune că atunci când simţim o emoţie, ea este transpusă în energii electrice şi magnetice corespunzătoare, care interacţionează cu celulele corpului nostru şi cu atomii lumii înconjurătoare pentru a produce acele efecte formidabile de care vorbesc toate tradiţiile spirituale autentice. Ele ştiu cum să orienteze atenţia aspirantului către inimă, pe când noi o orientăm către raţiune, creând astfel o societate foarte mentală, bazată doar pe logică. Câmpurile electromagnetice generate de inimă au şi o altă cauză la fel de importantă și anume CONVINGERILE noastre.

Astfel se explică de ce vindecarea se obţine mai repede printr-o susţinere afectivă decât doar printr-un proces de gândire, pentru că noi emitem mai multă energie prin intermediul inimii decât prin intermediul creierului. Sentimentele umane care izvorăsc din inimă, având în spate convingerile noastre puternice modifică efectiv forma ADN-ului, iar acesta influenţează direct SĂNĂTATEA.