Câteva sfaturi medicale mai puțin comune

Puteti scăpa de o durere de măsea fără ajutorul medicului!

Este  de ajuns să folosiți  o bucată de gheață pe care o puteți ține între degetul mare și cel arătător. Terminațiile nervoase care se află în zonă sunt în forma de „V" a mâinii și stimulează o regiune din creier care blochează recepționarea semnalelor de durere provenite de la față și de la mâini. Un studiu canadian arată că puteți încerca această metodă și fără gheață, însă sigur va fi scăzută eficiența cu 50%.

Dacă aveți guturai

Medicii ORL-iști explică faptul că atunci când sunt stimulați nervii care se află în ureche, se creează un act reflex în gât care provoacă un spasm al mușchiului. Acest spasm face ca gâdilătura să dispară.

S-a descoperit leac contra fricii de injecții

Cercetătorii germani au descoperit că, dacă tușiți în timpul unei injecții, nu veți mai simți durere atât de mare  la înțepătură. De ce? Pentru că acest truc produce o creștere bruscă a tensiunii în piept și în canalul spinal, inhibând structurile care conduc durerea la cordul spinal.

Cum să înlăturați arsurile de stomac

Este indicat să dormiți pe partea stângă, spun medicii gastroenterologi. Explicația este simplă. Atunci când dormiți pe partea dreaptă, stomacul se află mai sus decât esofagul, permițând mâncării și acidului gastric să alunece spre gat. Când stați întinși pe partea stângă, stomacul este mai jos decât esofagul iar gravitația lucrează în favoarea dumneavoastră.

Oprirea sângerărilor nazale

Folosirea unei bucăți de bumbac pe gingia de sus, sub vârful buzei, și apăsarea cu putere pe bucata de material ajută la oprirea sângerării. Sângele, în ceastă situație, provine în special din partea anterioară a septului. Apăsând aici veți putea opri sângerarea, spun cadrele medicale.

Cum scăpăm de amețeală

Încercați să vă țineți cu mâna de ceva stabil. Mecanismul responsabil cu echilibrul se află în urechea internă și plutește într-un fluid care are aceeași densitate ca și sângele. Așadar, creierul este dezorientat și are nevoie de o confirmare, care, în cazul de față, este dată de simțul tactil. În felul acesta, punând mâna pe un obiect stabil, vă veți recăpăta echilibrul.

Preveniți miopia

Miopia are rareori o cauză genetică, susțin oftalmologii. De obicei, poate avea drept cauză prea mult timp petrecut în fața computerului. Așadar, pentru a nu avea probleme, ar fi bine ca de câteva ori pe zi să închideți ochii, încordând mușchii, inspirați adânc iar după câteva secunde, expirați.

Învățați să vă folosiți urechile

Dacă purtați o discuție într-un loc zgomots este ideal să ascultați cu urechea dreaptă. Cercetătorii americani sunt de părere că dreapta vă ajută să descifrați mai rapid un discurs. Daca doriți să deslușiți un sunet mai îndepărtat într-un loc zgomotos folosiți urechea stângă.

Cum să nu obosiți repede când alergați

Daca sunteti asemeni majorității oamenilor, când alergați, obișnuiți să expirați atunci când puneți în pământ piciorul drept. În felul acesta  nu faceți decât să exercitați presiune asupra ficatului (care se află în partea dreaptă), care apoi începe să vă înțepe. Cum să scăpați de această senzație neplăcută? Simplu. Expirați atunci când puneți în pământ piciorul stâng.

Dorina Ionescu