Tinerii luptă pentru bolnavii de Parkinson

Zeci de voluntari ai Asociației de Luptă împotriva Bolii Parkinson, elevi ai Liceului Teoretic „Traian” Deva și ai Liceului de Muzică și Arte Plastice „Sigismund Toduță” Deva, vor participa la un program de pregătire în urma căruia vor învăța cum să se îngrijească de persoanele cu această maladie.

Proiectul face parte din programul „Tineret în acțiune” și este finanțat de Uniunea Europeană, fiind unul dintre puținele programe de reinserție socială adresat pacienților cu Parkinson din România.

Tinerii voluntari vor lua parte, preț de patru luni, la sesiuni de pregătire socială, medicală și psihologică pentru atragerea la acțiuni comune. Obiectivul major al acestui proiect este de a dezvolta în rândul tinerilor abilități de comunicare, de relaționare și de organizare și de a-i provoca în spiritul unor valori precum: dăruirea, succesul, lucrul în echipă și educația civică în comunitate.

Ca obiective specifice ale proiectului se va urmari ca:

Proiectul „Tinerii luptă pentru bolnavii de Parkinson” din cadrul Programului „Tineret în Acțiune” urmărește implicarea și responsabilizarea voluntară a tinerilor și oferă persoanelor bolnave de Parkinson șansa de acceptare și reintegrare în societate. Astfel, este acoperită pe de o parte nevoia tinerilor de a se implica în activități bine organizate în care să le fie folosit și stimulat talentul artistic și de socializare.

Proiectul a demarat la data de 15 septembrie 2012 si va fi finalizat la 8 decembrie 2012.