REVISTA LALELE ROSII NR. 3
Al X-lea Congres al Societății de Neurologie din România

În perioada 16-19 aprilie a vut loc cel de-al X-lea Congres al Societății de Neurologie din România care a avut drept subiect principal scleroza multiplă, maladie care conduce la pierderea mobilității cât și a altor deficiențe grave ale organelor din corpului uman.

Congresul a fost deschis de profesorul doctor Ovidiu Băjenaru care a înmânat medalia și diploma de onoare Gheorghe Marinescu (fondatorul neurologiei românești) profesorului doctor G.Comi, savant de renume cu lucrări deosebite în tratamentul sclerozei multiple. Acesta a mulțumit și a ținut o prelegere legată de tratamentul individualizat care trebuie aplicat în această boală. În cadrul Congresului, boala Parkinson a fost tratată în cadrul unor simpozioane paralele, fiind prezentate terapii noi cum ar fi: pompa de duodopa și pompa de apomorfină.

Totodata a fost prezentat rolul medicamentului azilect în evoluția bolii. Atât profesorul dr. Băjenaru cât și prof. dr. C.D. Popescu au prezentat studii concrete ce demonstrează acțiunea pozitivă de stopare a evoluției acestei bolii în cazul administrării acestui medicament. De menționat că în holurile sălilor de conferință au expus principali producători de medicamente ce tratează afecțiunile neurologicedintre dintre care menționăm firmele: Lundbeck, Novartis, Abbot etc.

Asociația Antiparkinson a fost prezentă la acest congres atât prin președintele Dan Răican, care a avut mai mute intervenții în plen, dar și printr-o serie de membrii invitați de către asociație. Totodata participanților, în speță: doctori neurologi și membrii ai asociației, li s-au oferit numărul inaugural al publicației „Lalele Rosii”.