REVISTA LALELELE ROSII 2012
ORGANIZATII CE LUPTA IMPOTRIVA BP

edpaAsociatia Europeana Impotriva Bolii Parkinson – E.P.D.A

E.P.D.A este singura organizatie umbrela europeana pentru Boala Parkinson si reprezinta 45 de organizatii membre, care pledeaza pentru drepturile si nevoile a peste 1,2 milioane de oameni bolnavi de Parkinson si a familiilor lor.

Viziunea sa este de a permite tuturor persoanelor cu Boala Parkinson din Europa de a trai o viata normala, sprijinind in acelasi timp cautarile pentru vindecare.

E.P.D.A urmareste sa realizeze acest lucru prin cresterea gradului de constientizare si reducere a inegalitatilor in tratament  .Fondata in iunie 1992 la Munchen, Parkinson Asociatia  este o organizatie non-politica, non-religiosa, si non-profit. Situl Asociatiei este tradus in limba romana.

wcpW.P.C - World Parkinson Congres

Congresul mondial de Parkinson este o organizatie non-profit dedicata organizarii unui forum international in care sunt prezentate cele mai recente descoperiri stiintifice, practici medicale si initiative legate de Boala Parkinson. Punind impreuna medici, oameni de stiinta, alti profesionisti din domeniul sanatatii, persoanele care ii ingrijesc si persoanele cu Boala Parkinson, se poate spera sa se creeze un dialog la nivel mondial, care va ajuta accelerarea descoperirii unei vindecari, pana atunci stabilind un tratament si cele mai bune practici de ingrijire pentru aceasta boala.

efnaEuropean Federation of Neurological Associations - EFNA

EFNA este o organizatie care uneste si sprijina neurologi din toata Europa. In prezent, 44 de societati nationale europene neurologice sunt inregistrate ca membri ai EFNA. Astfel, EFNA reprezinta mai mult de 19.000 de neurologi europeni.

ebcEuropean Brain Cauncil-Consiliul European al Creierului- E.B.C

Consiliul European al Creierului (EBC) este un consiliu de coordonare format de catre organizatiile europene de neurologie, neurochirurgie, psihiatrie, cercetare a creierului de baza (Neurostiinta), precum si organizatiile de pacienti si industria farmaceutica. Aceasta reprezinta, prin urmare, o retea vasta de pacienti, medici si oameni de stiinta. Toate aceste parti interesate, impreuna cu partenerii sai industriali lucreaza in stransa colaborare cu comisiile Uniunii Europene, Parlamentul European si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), ca organe de decizie. EBC a fost infiintata oficial la 22 martie 2002, la Bruxelles, si are birouri la Bruxelles si la Florenta.

Asociatia Antiparkinson este membra a acestor institutii platind taxe anuale

Ionescu Dorina – redactor