Asociatia antiparkinson

 

 

 

REVISTA LALELE ROSII 2012
Noi descoperiri in tratamentul bolii  Parkinson

Potrivit unui nou studiu, utilizarea ibuprofenului, care este un analgezic comun,  poate reduce riscul de a dezvolta Boala Parkinson.

Studiu efectuat pe termen lung de catre Academia Americana de Neurologie s-a derulat pe aproximativ 130.000 de oameni din domeniul sanatatii  descoperindu-se ca cei care au utilizat ibuprofen de doua ori pe saptamana sau mai mult, au avut cu  40% mai putine sanse de a dezvolta boala. Conform studiului efectuat de  Xiang Gao, neuro-epidemiolog de ​​la Scoala de Sanatate Publica din Boston, Harvard , SUA., s-a observat in creierul persoanelor care sufera de boala Parkinson, o  inflamatie la nivelul lobului temporar.

 

Pe baza unor chestionare si a studiilor experimentale derulate au aratat ca, prin folosirea mai multor anti-inflamatoare non-steroidale (AINS)  cum ar fi ibuprofenul, aspirina si paracetamolul, s-ar putea atenua pierderea neuronilor dopaminergici.

Rezultatele au fost confirmate de neurologul  Kim Gerecke, din cadrul colegiului  Rhodes din  Memphis, Statele Unite care preciza ca ”datele sunt cuprinzatoare, si utilizarea unui astfel de  esantion mare permite detectarea si a altor efecte subtile".

In prezent  specialistii  au mai aratat ca antagonistii de glutamat pot avea efect benefic asupra pacientilor cu Boala Parkinson. Gangliozidul GM1 si diferiti factori neurotrofici influenteaza celulele dopaminergice nigrostriate, lucrandu-se  pentru dezvoltarea unor sisteme care sa le permita administrarea.

 

Materiale preluate din reviste internationale

 

O incredibila ipoteza in boala Parkinson

Multumim Doamnei Mircu Maria- bolnava de Parkinson din Timisoara care ne-a pus la dispozitie biografia si traducerea

Si daca Boala Parkinson nu ar fi o patologie a creierului, ci ... o boala infectioasa, pe care un patogen ar declansa-o in intestine? Emisa de vreo zece ani, aceasta ipoteza „incredibila” incepe sa devina credibila. Or, o infectie, se poate ingriji!

Boala Parkinson? Imaginea care ne vine in mod natural in minte este aceea a bolnavilor ce tremura si au dificultati in a se misca deoarece creierul acestora se degradeaza, si mai exact, neuronii care comanda miscarea.

Fara sa se stie foarte bine de ce, originea acestei boli neurodegenerative – cum este si Alzheimer – ramane, intr-adevar, nesigura, de aceea fiind si foarte greu sa i de dea de capat. Totusi, in urma cu mai putin de zece ani, cercetatorul Heiko Braak formula o ipoteza literalmente „incredibila”, deorece era total diferita de viziunea clasica a Bolii Parkinson. Va lasam sa judecati: potrivit acestuia, maladia ar fi consecinta unei ... banale infectii bacteriene sau virale, degradarea neuronilor creierului caracteristice acestei boli nu ar fi decat o ultima consecinta  - fatala -  a unui lung proces inceput cu anii in urma in intestine. De abia emisa, aceasta ipoteza „incredibila” a fost de indata respinsa de catre oamenii de stiinta.