Kinetoterapia în boala Parkinson

Exerciţii pentru picioare:

kinoterapieExecutaţi contracţia muschilor prin ridicarea pe virfuri  prin aducere a cate  unui picior in spate si indoirea degetelor . Executaţi întinderi şi îndoiri ale cate unui membru sau a ambelor simultan. Chiar  în cazurile grave asemenea exerciţii este util sa fie executate iniţial cu ajutorul unui asistent apoi singur. Inspirul se face la mişcarea piciorului iar expirul are loc la revenirea în poziţie initială.

Exerciţiile se pot executa culcat pe spate sau pe burtă.-prin  indoiri ale părţii inferioare ale picioarelor – alternativ cu ducerea calcaiului la fese. -ducerea în lateral a membrelor inferioare alternativ.

Exercitii pentru brate:

Intindeti bine mInile in fata sus  lateral ori jos solicitind bine muschii inspirInd  la miscarea bratului si expirInd la revenire. Miscarile pot fi executate atIt din pozitia sezInd pe un scaun  cit si In picioare.

Exercitii pentru coloana:

Efectuati intoarceri, rotiri si aplecari In jos sau spre dreapta si stinga mainile find plasate una pe genunchi si cealalta pe scaun, libere, sau pe sold. Inspiratia se va face la executarea miscarii iar expirul se va face la revenire.

Efectuati intoarceri, rotiri si aplecari in jos sau spre dreapta si stinga mInile find plasate una pe genunchi si cealalta pe scaun, libere, sau pe sold. Inspiratia se va face la executarea miscarii iar expirul se va face la revenire.

Exercitii preluate din Movment Disorders