Ziua Internationala a bolii Parkinson

5 aprilie 2012 Deva

Acest eveniment va avea loc la Deva, pe 5 aprilie 2012, fiind organizat cu prilejul Zilei Internationale a bolii Parkinson (celebrata anual la nivel mondial pe data de 11 aprilie). Actiunea are drept scop cresterea nivelului de constientizare in ceea ce priveste boala Parkinson si transmiterea impactului pe care aceasta boala o are asupra individului, familiei si societatii.

Organizatorii considera ca o mai mare informare va reduce stigma asociata bolii Parkinson, va creste intelegerea si sprijinul comunitatii si va conduce la cresterea calitatii vietii pentru cei afectati de aceasta maladie.

Actiunea, la care vor participa aproximativ 70 de persoane (pacienti, apartinatori, cadre medicale, sustinatori ai persoanelor afectate de maladia Parkinson), va incepe cu o conferinta de presa la care vor participa reprezentanti si membri ai Asociatiei AntiParkinson si autoritati locale, urmata de o sesiune de lucrari prezentate de cadre medicale implicate in tratamentul si imbunatatirea calitatii vietii pacientilor cu Parkinson.

In seara zilei de 5 aprilie participantii pot lua parte la un spectacol sustinut de membrii asociatiei Antiparkinson si de partenerii lor (vernisaj de pictura Stefan Danielevici - pacient cu boala Parkinson din Suceava, recital de poezie,  spectacol de dans, muzica populara). Invitatul special al serii este indragitul actor si regizor roman Dan Puric. Pretul biletului de intrare la spectacol este 10 lei (intrare libera pentru pacientii cu Parkinson si familiile acestora). Sumele colectate vor fi folosite de catre asociatie pentru angajarea unui asistent social in cadrul Centrului de consiliere pentru pacienti.

Evenimentele organizate de Asociatia de lupta impotriva bolii Parkinson si Houston NPA cu ocazia Zilei Internationale a bolii Parkinson au rolul de a sublinia ce inseamna sa traiesti cu aceasta afectiune, care sunt provocarile zilnice cu care se confrunta persoanele suferinde de Parkinson si cum pot conlucra societatea civila si lumea medicala in vederea acordarii unei ingrijiri adecvate si a integrarii in societate.