VACCIN ANTIPARKINSON

SPERANTA NU MOARE NICIODATA

Vaccinul impotriva bolii Parkinson poarta numele de PD01A si a intrat in prima faza a studiului clinic, urmand sa fie testat in clinica vieneza privata Confraternit├Ąt, pe 32 de pacienti. Fiecare dintre acestia va fi testat timp de 12 luni. Studiul se va incheia la sfarsitul anului 2013.

Vaccinul are ca scop distrugerea proteinei alpha-synucleina, care are un rol-cheie in declansarea si evolutia bolii Parkinson. Vaccinul ajuta sistemul imunitar la productia de anticorpi necesari distrugerii acestei proteine. In plus, vaccinul ofera in premiera un tratament ce se concentreaza asupra cauzelor bolii Parkinson si nu numai asupra ameliorarii simptomelor.

"Prin acest vaccin se foloseste in premiera imunoterapia in tratamentul bolii Parkinson", a afirmat si Walter Schmidt, presedintele societatii.

Studiul beneficiaza de sprijinul financiar al fundatiei actorului american Michael J.Fox, care a donat suma de 1, 5 milioane de dolari.

Affiris este o societate specializata in crearea si dezvoltare de vaccinuri si lucreaza si la elaborarea de vaccinuri impotriva Alzheimer si aterosclerozei.

Potrivit statisticilor, sunt aproape sase milioane de bolnavi de Parkinson in lume.