Asociatia antiparkinson

 

 

 

GENE CARE ACCELEREAZA EVOLUTIA BOLII PARKINSON

Marti, 15 mai (HealthDay News) - Cercetătorii au identificat variante de gene care accelerează evoluţia bolii Parkinson, şi spun că concluziile lor ar putea ajuta la identificarea pacienţilor care ar beneficia cel mai mult de un tratament timpuriu.

Cercetătorii de la Universitatea din California - Los Angeles spun că concluziile lor pot ajuta, de asemenea, eforturile pentru dezvoltarea de noi terapii.

Boala Parkinson este o boală cu ritm progresiv marcată de tremur, încetineală şi rigiditate.

Cercetătorii au urmărit 233 de pacienţi pe o perioadă medie de aproximativ cinci ani după ce au fost diagnosticaţi cu această boală. Ei s-au concentrat pe două variante ale genei SNCA, care este cunoscută a juca un rol în riscul unei persoane pentru boala Parkinson.

Studiul constată că pacienţii cu varianta "Rep1 263bp" a genei SNCA au un declin de patru ori mai rapid în capacitatea lor de a deplasa.  Declinul a fost şi mai rapid în cazul pacienţilor care aveau atât varianta "Rep1 263bp" a genei cât şi varianta "rs356165".

"Acesta este o studiu relativ mic ... dar efectele pe care le vedem sunt efectiv destul de mari", a declarat investigatorul principal dr. Beate Ritz, vice preşedinta departamentului de epidemiologie de la Şcoala de Sănătate Publică UCLA, într-un comunicat de presă universitara.

Studiul a fost publicat astăzi în jurnalul PLoS One.

În prezent medicii nu pot prezice cât de rapid pacienţii cu boala Parkinson vor ajunge în punctul în care solicită un scaun cu rotile sau alte ajutoare de mobilitate.

"Dar dacă rezultatele noastre sunt confirmate, aceste variante de gene pot acum identifica pacienţii care sunt susceptibili a avea o evoluţie mai rapidă," co-autorul la studiu dr. Jeff Bronstein, profesor de neurologie la Şcoala de Medicină UCLA, a spus într-un comunicat de presă.

Rata accelerată de progresie a bolii la pacienţii cu aceste două variante de gene înseamnă că ele pot fi capabile să ofere cercetătorilor rezultate mai rapide pe teste de noi medicamente pentru boala Parkinson, au spus cercetătorii.

SURSA: Universitatea din California - Los Angeles, comunicat de presă, 11 mai, 2012

HealthDay

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_125193.html