Asociaţia de Lupta Impotriva Bolii Parkinson

Bd. Dacia, Bloc 29, sc.A, et.1, ap.7, cod 330106, Deva, Hunedoara

presedinde: Dan RAICAN

dan_raican a) yahoo.com

Anunţ plasture transdermic cu rotigotină

BOALA PARKINSON AFECTEAZA MEMORIA?

La această întrebare a încercat să răspundă studiul efectuat în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică  si sănătate din cadrul Universității din Florida, Gainesville, de un grup condus de Jared Tanner.

Studiul a inclus 40 de pacienți cu BP în stadiu  timpuriu și 40 adulți sănătoși. Peste un sfert din participanții cu BP au avut probleme de memorie vizibile, întimp ce majoritatea pacienților cu BP nu a avut probleme semnificative de memorie, conform autorilor studiului publicat online recent in revista PLoS One.

În timp ce o mare parte a persoanelor cu maladia Parkinson vor avea viteza de gândire mai lenta, ceea ce poate să ii facă să vorbească mai rar sau au dificultati face două lucruri în acelasi timp, există un subgrup de persoane cu boala Parkinson care au  probleme de memorie,  a declarat într-un comunicat de presă Catherine Pret, profesor asociat in cadrul Departamentului de psihologie clinica si de sanatate.

Datorită caracteristicilor studiului, acesta ar putea arăta doar o asociere între BP și problemele de memorie și nu o relație cauză-efect. Scanarea creierului  pacientilor cu Parkinson participanți la acest studiu a relevat schimbări în materia cenusie a creierului care pare ca nu are legătură cu pierderea de dopamină. De asemenea, aceste schimbări au fost prezente doar la cei cu probleme de memorie.

SOURCE: University of Florida, news release, Aug. 26, 2015

HealthDay