Asociaţia de Lupta Impotriva Bolii Parkinson

Bd. Dacia, Bloc 29, sc.A, et.1, ap.7, cod 330106, Deva, Hunedoara

presedinde: Dan RAICAN

dan_raican a) yahoo.com

Anunţ plasture transdermic cu rotigotină

Flora intestinala vs Boala Parkinson

Conform unui studiu efectuat la Universitatea Helsinki și Spitalul Universitar Central din Helsinki, cei care suferă de boala Parkinson au o floră microbiană intestinală diferită de omologii lor sănătoși. Practic, este vorba în special de bacteria din familia Prevotellaceae, aflată în număr mult mai mic față de grupul de control. Cercetătorii nu au determinat însă care este cauza și care este efectul: lipsa bacteriei este datorată bolii sau boala este datorată lipsei bacteriei. Ar mai fi o variantă, în care boala Parkinson și lipsa bacteriei ar avea o a treia cauză, comună.

O altă descoperire interesantă este bacteria din familia Enterobacteriaceae. Cantitatea în care se găsește această bacterie est strâns corelată cu severitatea problemelor de echilibru și de mers ale pacientului.

Se speră că aceste descoperiri să ducă la dezvoltarea de noi metode de diagnosticare sau chiar de tratament mergând până la prevenirea bolii Parkinson.

n.n. Vezi și articolul „Sistemul digestiv- Al doilea creier?

In fiecare sambata,

intre orele 21-22