Asociaţia de Lupta Impotriva Bolii Parkinson

Bd. Dacia, Bloc 29, sc.A, et.1, ap.7, cod 330106, Deva, Hunedoara

presedinde: Dan RAICAN

dan_raican a) yahoo.com

Anunţ plasture transdermic cu rotigotină

Noi medicamente care promit scăderea

halucinaţiilor la bolnavii cu Boala Parkinson

Un nou medicament, numit pimavanserin, poate oferi un tratament sigur si eficient pentru simptome de psihoză, cum ar fi halucinatiile la persoanele cu boala Parkinson (BP), arată rezultatele unui studiu clinic de faza III. Studiul a fost publicat online, 01 noiembrie, in The Lancet.

Mai mult de jumătate din persoanele cu BOALA PARKINSON prezintă simptome de psihoză, la un moment dat în timpul bolii. Simptomele pot varia de la halucinații vizuale ușoare, de exemplu, văzând stele sau halouri, la iluzii mai supărătoare, inclusiv paranoia sau gelozie. Cele mai multe medicamente care tratează psihoza, au ca efect blocarea dopaminei, ceea ce înseamnă că pot agrava simptomele în Boala Parkinson. Singurele medicamente disponibile în prezent includ quetiapine (Seroquel ®), care însă nu a reușit să demonstreze un beneficiu în studiile clinice, și clozapina (Clozaril ®), care este eficienta, dar poate duce la efecte secundare grave.

Un nou studiu a fost efectuat la 52 de centre de cercetare din Statele Unite și Canada, și condus de Clive Ballard, MD, de la Kings College, Londra, Marea Britanie. Pentru acest studiu, oamenii de ştiinţă au recrutat 199 de participanţi, aflaţi în diferite stadii ale Bolii Parkinson de la moderata până la severă, cu vârste de la 40 de ani în sus. Participanții, de asemenea, prezentau simptome de psihoză, care s-au dezvoltat după ce au  fost diagnosticaţi cu Boala Parkinson şi care au experimentat halucinaţii cel puțin săptămânal destul de severe pentru a justifica tratamentul.

Cercetătorii au evaluat simptomele participanților pe o scară neuropsihiatrică standard pentru iluzii si halucinaţii. Apoi, într-un efort de a reduce efectul placebo (o ameliorare a simptomelor de multe ori cu experienţă de către participanţi, chiar daca ei nu primesc medicamentul experimental), toți participanții au luat parte la un exercițiu de două săptămâni de terapie psiho-social cu partenerii lor de îngrijire. În cele din urmă, jumătate din participanţii au luat două comprimate de pimavanserin o dată pe zi timp de şase săptămâni, iar restul a luat pastile placebo. Nici personalul medical, nici participanţii la studiu nu ştiau pacienţii care au primit placebo şi care au primit medicamentul real.

Rezultate:

Pacienţii care au primit pimavanserin au arătat o îmbunătăţire  de 37 la suta in simptomele lor de psihoză. Cei care au luat placebo au arătat o îmbunătăţire  de 14 la suta a simptomelor de psihoză. Parteneri de îngrijire pentru participanţii cu Boala Parkinson, care au primit pimavanserin au raportat că grija pentru partenerul lor a devenit mai ușor. Participanții care au luat pimavanserin au dormit mai bine pe timp de noapte decât cei care au luat placebo. Pimavanserin nu a agravat simptomele de circulaţie.

Concluzii

Tratamente mai bune sunt necesare urgent pentru simptome psihologice, simptome care pot apărea în Boala Parkinson. Nu numai ca aceste simptome sunt deranjante, dar ele pot crea necesitatea unei terţe persoane pentru îngrijire. Pimavanserin este un candidat de medicament promiţător, iar acest studiu ajuta în avans la eventuala aprobare a acestuia în următorii câțiva ani, de către US Food and Drug Administration.

Pimavanserin este primul dintr-o noua clasa de medicamente antipsihotice ce vor fi dezvoltate în mod special pentru tratarea psihozei la Boala Parkinson. Ea vizează zona din creier responsabilă de percepțiile senzoriale și gândirea conștientă. Acolo, blochează anumiți receptori pentru mesagerul chimic serotonina. Rezultatele din alte studii clinice sugerează că pimavanserin este sigur pentru utilizarea pe termen lung. Sunt necesare studii suplimentare pentru a compara direct eficacitatea acesteia cu medicamente antipsihotice disponibile in prezent.

06 noiembrie 2013

Articol original:

Science News

http://www.Boala Parkinsonf.org/en/science_news/release/pr_1383751336

In fiecare sambata,

intre orele 21-22

RADIO ONLINE

EVENIMENTE

Recomandam:

-Scorul simptomelor în Boala Parkinson

-Viata cu Boala Parkinson

-Actualitati in diagnosticul si tratamentul bolii Parkinson