Asociatia antiparkinson

 

 

 

EVENIMENTE

11 Aprilie, Ziua Internationala a bolnavilor de Parkinson


Începând cu anul 2008 se sarbătoreste ziua si in Romania!!!
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015

Bradul persoanelor cu dizabilități

În Deva, începând cu anul 2007 împodobim brazii de Craciun împreună cu membrii comunității noastre!!!
2009
2010

1-4 octombrie 2013 Congresul Mondial AntiParkinson

Congresul Mondial Parkinson reprezinta un adevarat forum international pentru ultimele descoperiri stiintifice, initiative si practici medicale relativ la boala Parkinson. Prin reunirea de personal din toate domeniile legate de Boala Parkinson de la cercetatori pana la ingrijitori si bolnavi de Parkinson. se spera crearea unui dialog mondial care sa grabeasca acele descoperiri si practici ce asigura cel mai bun tratament al acestei boli devastatoare.

Semnati declaratia de lupta antiparkinson.

 

Asociatia AntiParkinson alaturi de Houston NPA in 2012

2012 Alte actiuni

Pe 22 octombrie Asociatia de lupta impotriva bolii Parkinson pregateste o plantare de lalele in Suceava si o depunere de flori la statuia Papei Ioan Paul al II-lea, rapus in 2005 in urma unor complicatii cauzate de boala Parkinson. Spre sfarsitului anului, Asociatia Antiparkinson va organiza Sarbatorile Craciunului la Deva. Detalii despre activitatile de la finele anului vor putea fi gasite in curand pe acest site.

Pentru inscriere si orice alte detalii legate de eveniment, va rugam sa contactati compania Houston NPA. Persoana de contact: Corina Stancu, Coordonator evenimente (email: evenimente@houston.ro;  telefon: 0723.856.179)

2013

Zile pentru oameni deosebiti - Cum luptam impotriva maladiei Parkinson

In perioada 10-12 aprilie 2013, la Deva se va marca „Ziua Internaţională de Luptă împotriva bolii Parkinson”. Aceasta este organizata de Asociaţia de Luptă împotriva bolii Parkinson” din Deva şi compania de comunicare medico-socială Houston NPA şi vor fi adunate sub genericul „Zile speciale pentru oameni deosebiţi”. Partenerii oficiali ai evenimentelor sunt Primăria Deva şi Spitalul Județean de Urgență.

Conferința Regională „Abordarea integrată a bolii Parkinson în echipa medic-pacient-farmacist” Iasi 4-5 iulie 2013

Asociația de luptă împotriva bolii Parkinson și Houston NPA sunt onorate să vă invite la conferința regională „Abordarea integrată a bolii Parkinson în echipa medic-pacient-farmacist”. Evenimentul va fi găzduit de Amfiteatrul Institutului de Medicină Legală din Iași, în perioada 4-5 iulie 2013.

Conferința interdisciplinară creditată EMC și EFC se adresează pacienților și însoțitorilor acestora, medicilor cu specialitatea neurologie, medicina de familie, recuperare medicală, nutriție, kinetoterapie, psihologie, urologie, geriatrie, farmaciștilor, asistenților medicali și de farmacie.

Coordonatorul științific al manifestării este Prof. Dr. Cristian Dinu Popescu, șeful Secției de Neurologie a Spitalului Clinic de Recuperare din Iași.

Printre lectorii care au confirmat deja participarea la eveniment se află: conf. dr. Aurora Constantinescu, șef lucrări dr. Raluca Maria Popescu, șef lucrări dr. Diana Hodorog, dr. Doru Baltag, asist. univ. dr. Bogdan Ignat, psiholog Luminița Măriuță, psiholog Irina Păvăluc, ktp. Elena Nechifor, Ktp. Radu Anania, ktp. Ionuț Dimitriu, Dan Răican-președintele Asociației de Luptă împotriva bolii Parkinson.

Printre temele care vor fi abordate în cadrul conferinței se află: Principii de recuperare neurologică ale pacientului cu boala Parkinson, Diagnosticul bolii Parkinson, Kinetoterapia în boala Parkinson, Nutriția în boala Parkinson, Reeducarea limbajului și a funcțiilor cognitive la pacientul cu boala Parkinson, Depresia și anxietatea în boala Parkinson, Managementul durerii la pacientul cu boala Parkinson, Efecte adverse ale medicamentelor antiparkinsoniene, Stimularea cerebrală profundă, Îmbătrânirea activă la pacientul cu boala Parkinson.

Google

2015

11 Aprilie - Ziua Internationala a Bolii Parkinson 

Avem deosebita plăcere de a vă invita vineri, 3 aprilie, ora 11, la evenimentul de lansare al primului Covor din Flori realizat în România. 

Acţiunea marchează debutul campaniei de informare şi educare “Grădina cu Speranţe”, dedicată luptei împotriva Bolii Parkinson şi organizată de Asociaţia AntiParkinson România în contextul lunii Parkinson. 

Covorul din Flori, realizat din lalele roşii, simbolul internaţional al luptei împotriva Bolii Parkinson, va fi expus în zona pietonală Lipscani – Smârdan în faţa Băncii Naţionale a României, în perioada 3 – 5 aprilie. 

Am fi onoraţi să vă avem alături la evenimentul cu toată presa naţională în care vom lansa campania, ca reprezentant al Ministerului Sanatatii. 

La acţiunea vor participa şi reprezentanţi ai Asociaţiei AntiParkinson, ai Societăţii Naţionale de Neurologie, dar şi pacienţi. 

Campania are ca scop creşterea notorietăţii Bolii Parkinson în rândul publicului larg dar şi a creşterii adresabilităţii pacienţilor către medicul specialist. Proiectul este realizat în colaboarare cu ARCUB.

 

Calendar 2017 (ce a mai ramas...)

Stiindu-se ca un om informat este un om puternic, Asociatia de lupta impotriva bolii Parkinson organizeaza/colaboreaza/participa la urmatoarele activitati, cu principalul scop de a informa pacientii:

18 septembrie - Gala Copac Bucuresti Teatrul National;

19 septembrie - Alegeri Copac;

19 -20 septembrie - cursul de Comunicare strategica - Faza a IV-a CBP EPF Romania;

27 septembrie intilnire pacienti medici Craiova;

15 octombrie inaugurarea la Deva a Centrului de zi pentru bolnavii de Parkinson;

15 noiembrie -Gala Oameni pentru oameni;

16 noiembrie- intilnire medici pacienti brasov;

03 decembrie -ziua persoanelor cu dizabilitati